top of page

OM 50 VARDAGSHANDLINGAR SOM KAN FÖRBÄTTRA  VÄRLDEN 

Vad kan var och en av oss göra för att visa respekt för miljön och främja en hållbar utveckling?

 

Mellan den 3 -10 september 2015 kommer elever och lärare från tre Waldorfskolor, Cittadella och Reggio Emilia, Italien och Kalmar Waldorfskola att träffas i Sverige för att diskutera och undersöka teman konst och grön ekonomi.

I Waldorfskolans klass 8 färdigställer eleven sina studier i geografi och ekologi med att närma sig känsliga miljöfrågor som den globala uppvärmningen och klimatförändringar. Inför sådana stora frågor kan en fjortonåring uppleva en känsla av maktlöshet och brist på förtroende för framtiden, en känsla av att han eller hon inte kan göra något för att lösa dessa enorma miljöproblem.

Med utgångspunkt från denna enkla språngbräda, kommer italienska och svenska studenter att arbeta i grupp med syftet att upptäcka minst 50 små vardagliga gester som kommer att bidra till att förbättra världen och främja en hållbar utveckling.

Teorilektionerna kommer att varvas med praktiskt arbete i workshops, utbildande utflykter och konstnärlig verksamhet som bygger på temat de fyra elementen; jord, luft, vatten och eld – som står i förbindelse med att livsmiljöer och landskap bevaras.

I slutet av sitt arbete kommer studenterna tillsammans med sina lärare att skapa en bok på engelska, svenska och italienska, som kommer att offentliggöras och distribueras gratis till olika skolor, bibliotek och andra intressanta platser. Bloggen kommer att uppdateras dagligen av studenterna som presenterar bilder, videor, texter och teckningar som rör deras verksamhet . Under våren kommer de svenska studenterna att resa till Italien för att slutföra arbetet och besöka kulturella och geografiska miljöer relaterade till projektet.

 

bottom of page